A Gwendoline titkai

A régi, patinás Gwendoline Kollégium bizony sok titkot rejt. Volt is mit összegyűjtsön ez alatt a több, mint 100 év alatt. De vajon, hogy dolgozza fel a mai korok ifjai ezt a helyet, s hogyan tudnak az iskola szabályaihoz alkalmazkodva nevelkedni!?

Friss topikok

  • Lilcsicsi: Ajjaj...Nagyon úgy tűnik, hogy még Edina felhívásai voltak elegedndőek :'( (2012.01.04. 15:16) 8. Fejezet - Semmi sincs rendben!
  • Lilcsicsi: @edina33: Köszönöm a véleményed, és a levelet :) A történetet is már írom tovább, s hamarosan meg ... (2011.08.31. 18:29) 1. fejezet - Tervek
  • Lilcsicsi: Örülök hogy tetszik, remélem továbbra is érdekelni fog! Nem sokára jönnek további fejezetek is, tü... (2011.08.14. 20:25) 3. fejezet - Kinek a micsodája?

Linkblog

9. Fejezet - Emlékek

2011.09.17. 12:05

szerző: Lilcsicsi

 A nap gyorsan eltelt. Ahogy jött, úgy ment a hét is. Bori halk volt, s inkább csak magában töprengett. Az iskola se jelentett már neki semmit.  

 - Ha úgyis elmegyek, s mást fogok tanulni, akkor ezt se kell, hogy tanuljam!  - Ezzel, s ehhez hasonló érvekkel állt mindenhez, ami a régi iskolájához kötötte. Barátaitól is elzárkózott a hét alatt. Csak Emmának köszönt oda néha, reggel, mikor érkezett, s délben, amikor haza ment. 

Szüleivel nem sokat beszélt. Inkább csak azon morfondírozott, vajon milyen svájci lánynevelő intézetbe rakják be ősztől! Bármilyen nevetséges is, kezdte úgy érezni, hogy minden ami a Híres Iskolák - ról szóló dokumentumfilmben valóra válik, s most ő is belecsöppen. 
 - Abigél Horror!  - Ezt a nevet adta a Gwendolinenak, avval a röpke különbséggel, hogy remélhetőleg Ő meg fog tudni szökni onnan! 
    - Ne hívd így a Gwendoline-t Bori! Az egy nagyon jó iskola! Tudom, hogy nagyon fogod szeretni! Csak jókat lehet róla hallani!!!  - Háborodott fel, már sokadszorra Anyu... 

 - Ó! Rendben van, értem! Ha annyira tetszik neked az iskola, miért nem te iratkoztál be oda? Úgyis neked való egy hely!  - vágott vissza Bori csakúgy fortyogva a dühtől!

 A beszélgetések legtöbbször ilyenképpen értek véget, s ha újabb is kezdődött a téma mindig összefolyt azzal, hogy Gwendoline. Nem is kell említenem milyenek is voltak ezek a napok! Nem szépek, s senki részéről sem boldogok. Bori igyekezett mindent elvégezni otthon, a suliban is, de valahogy érezte, hogy ez az utolsó pár nap! Már az utolsó év, utolsó féléve! S hamarosan elérkezik a június is! És végül ideér az Augusztus, ami szörnyű fordulatot hoz! Beköltözik Magyarország egykori legnagyobb és leghíresebb iskolájába! Ha erre gondolt, Borinak mindig összeszorult a gyomra, s majdnem elsírta magát! 

 Nem akart ő soha iskolát váltani. Bár soha nem szerette azt a helyet, ahová eddig járt, a Szent István Á.I. most mégis olyan közel állt a szívéhez, mint még soha. Feltörtek benne a régi emlékek. Amikor először lépett be az iskola kapuján, s amikor először találkozott az osztálytársaival. Napos szeptemberi reggel volt, s anyukája kezét markolászta. Egy mosolygós lány intett neki, majd odajött hozzá. Szó nélkül karon fogta, s elvitte magával. Bemutatta a többieknek. Annak a lánynak köszönhette a barátait, azt hogy azon a keddi napon befogadták őt a csapatba! Ez a kis szőke lány volt Emma, aki máig legjobb és legkitartóbb barátja volt. Jóban-rosszban mellette állt. 

 - Bori elmosolyodott ezekre a gondolatokra. Sajnos nem tartott sokáig, mert édesanyja állt a szobája ajtajában, aki minden emlékképet eloszlatott.:

 -  Öltözz fel, Indulunk! 


 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agwendolinetitkai.blog.hu/api/trackback/id/tr453233714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása