A Gwendoline titkai

A régi, patinás Gwendoline Kollégium bizony sok titkot rejt. Volt is mit összegyűjtsön ez alatt a több, mint 100 év alatt. De vajon, hogy dolgozza fel a mai korok ifjai ezt a helyet, s hogyan tudnak az iskola szabályaihoz alkalmazkodva nevelkedni!?

Friss topikok

  • Lilcsicsi: Ajjaj...Nagyon úgy tűnik, hogy még Edina felhívásai voltak elegedndőek :'( (2012.01.04. 15:16) 8. Fejezet - Semmi sincs rendben!
  • Lilcsicsi: @edina33: Köszönöm a véleményed, és a levelet :) A történetet is már írom tovább, s hamarosan meg ... (2011.08.31. 18:29) 1. fejezet - Tervek
  • Lilcsicsi: Örülök hogy tetszik, remélem továbbra is érdekelni fog! Nem sokára jönnek további fejezetek is, tü... (2011.08.14. 20:25) 3. fejezet - Kinek a micsodája?

Linkblog

2. fejezet - A pecsét

2011.05.29. 10:23

szerző: Lilcsicsi

A nap lemenő sugarai lassanként kezdtek eltűnni a látóhatáron, s az utcákon lámpák gyúltak.
A főutcák lassanként kihaltak, hiszen a másnap a hétfőé volt,a hétvégének ezennel vége. A levegő is lehűlt így a hazafelé menetelők kabátot húztak. Budapest népesebb utcái eképpen üresedtek el. Egyedül a kávéházak, szórakozóhelyek maradtak hangosak, illetve néha nap azok az irodák, ahol a kedves ügyfeleket nem lehett megkérni, hogy jöjjenek vissza másnap egyéb furfaragi okokból.

A ma esti két kuncsaft a neves Palla Katalin és Palla Gizella voltak, akik semmiképpen nem hagyták volna eltántorítani magukat attól a nemes céltól, amit  - biztosak voltak benne - még ma elkezdik a megvalósítását.

Az ingatlaniroda ügyfélfogadó részlegében már csak ennél az asztalnál égett a lámpa, s körülötte hatalmas volt a nyüzsgés. A fiatalabbik nő, Gizella semmiképpen se hagyta, hogy őket bármiképpen is visszatarthassák, s hamar rájöttek a dolgozók is, hogy itt Ő irányít.

 - Nos. Ahogy az előbb az úrtól hallották az épület a mi tulajdonunkban van. Maguk haza is küldték őt, mi szerint ezt már tudják maguk is intézni. Akkor mi itt a gond, uraim? 

A nő olyan határozottsággal beszélt, hogy a fiatal urak, akik az asztal másik oldalán ültek, tudták, hogy jobb nem feszegetni a húrokat. Igyekeztek is mindent a kegyeibe tenni, de hamar kiderült, hogy amennyire határozott, olyan okos is. Lehetetlen lett volna félre vezetni.

 - Ravasz egy nő maga, asszonyom. -  morogta maga elé az egyik, majd oda nyújtott neki egy papírt.  - Ez itt a határozat, amire maga gondol. Bizonyítja, hogy átvették az ingatlant. Mindkettőjüknek itt kell, egymás alatt aláírnia.- Majd a papír legaljára mutatott. 

A két nő tollat vett a kezébe, s egymás után alá is írták az elismervényt. 

Ekkor az úr átadott nekik hat darab kulcsot, s halkn hozzá tette: 

 - Gondolom nem kell megmutatnom melyik nyitja a bejárati kaput. Nyilván... maguk is jól tudják azt. Üdvözletem!

Azzal mi után látta eltűnni az ajtóban a két asszonyt felállt, ránézett az órára, s lekapcsolta a villanyt. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agwendolinetitkai.blog.hu/api/trackback/id/tr402940426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása